Reverence- Kisállat hamvasztás

Sopron, Lehár Ferenc utca 33


Reverence- Kisállat hamvasztás céginformációk

Reverence Szolgáltató Kft.

MOBIL KISÁLLAT HAMVASZTÁS
kegyelettel

Adja meg kedvencének, aki oly sok évig örömöt okozott Önnek, a végső tisztességes elmúlás lehetőségét, hiszen ők is megérdemlik a kegyelet teljes búcsúzást.

Szolgáltatásunk mobil, így kívánságra a Dunántúlon bárhol el tudjuk végezni a hamvasztást.

A hamvasztást követően kedvence emlékét méltó módon megőrizheti az általunk helyben kínált urnaválaszték egyikében.


Megjelent cikkek:
http://www.hir24.hu/szines/91552/foglalkozasa-kisallat-hamvaszto-.html

Foglalkozása: kisállat-hamvasztó
Megjelent: 2010.06.30. 07:19
Frissítve: 2010.06.30. 07:19
Ritka vállalkozásba kezdett egy soproni vállalkozó, házi kedvencek hamvasztását végzi egy speciálisan erre kifejlesztett géppel.

Az engedélyeket beszerezte, már csak a megrendelőkre vár a soproni vállalkozó. Orbán István elmondta: az ehhez szükséges berendezést Angliából szerezte be. Egy kisteherautóra szerelte fel, így bárhová házhoz is megy a Dunántúlon. A gép mellett egy ravatalt is kialakított, amelynél a gazdi méltó módon vehet végső búcsút kedvencétől. Az állat porait aztán egy szentesi iparművész által kézzel készített urnában kapja meg.

Orbán István szerint ez szabályszerű is, 2006 óta ugyanis nem lehet az elhullott állatokat a földbe temetni, hanem a gyepmesteri telepen kell leadni őket.

http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/hamvasztas_-_vegso_bucsu_a_hazi_kedvencektol/2165914/
Hamvasztás - végső búcsú a házi kedvencektől
P. Horváth László 2010.06.29.

Meglepő szolgáltatást indított fogott Orbán István. A soproni vállalkozó alapvetően beton szállítással foglalkozik, de úgy látta az építőipar hanyatlik, s a megrendelés is kevesebb. Váltott.
- A televízióban láttam egy filmet az állatok hamvasztásáról, ekkor eldöntöttem magamban: belefogok - elevenítette fel a kezdeteket Orbán István. - Felvettem a kapcsolatot egy szegedi vállalkozóval. Ő több mint három évig foglalkozott ezzel, de személyes okok miatt kénytelen volt felhagyni az iparral. Nos, ő segített mindenben. Közösen készítettük el a terveket, adtuk be az engedély kérelmeket. A mezőgazdasági minisztériumba például hetvenkét oldalas anyagot kellett beküldenem. Mára minden szükséges szakhatósági hozzájárulást megkaptam.
Az elpusztult állatok hamvasztására alkalmas berendezés egy kisteherautón van, így azt bárhová könnyen lehet szállítani.
Amikor a lélek elhagyja a testet
- Amikor az Angliából érkezett gépet szereltem, egy idős bácsi lépett mellém - mondta Orbán István. - Hülye vagy! - szólt hozzám. Már, négylábúakat is hamvasztanak és ezt meg is fizetik? Sajnos, egyesek az állatokat többre tartják, mint az embereket - jegyezte meg a bácsi.
Az országban úgy öt-hat, Orbán Istvánéhoz hasonló krematórium működik. A tapasztalatok szerint legtöbbször kutya és macska tulajdonosok vesznek ily módon végső búcsút a kedvenceiktől. Ám volt már példa teknősbéka, kígyó és ló hamvasztására is.
Orbán István szerint egyáltalán nem eretnek dolog az állathamvasztás.
- Egy kutya, vagy macska akár tíz-tizenöt éven át is a gazdája mellett él, erős érzelmi kötődés alakul ki. Az elpusztult állattól pedig méltó módon szeretnének búcsút venni - közelíti meg a kérdést a lélek felől Orbán István. - Erre lehetőséget is biztosítok, hiszen a kemence mellett egy kis ravatalozót is kialakítottam. Itt lehet gyertyát gyújtani.
Az érzelmi okok mellett van egy evilági is: 2006-óta az elpusztult állatot már nem szabad a földbe elásni. Azt kizárólag az engedéllyel rendelkező telepen lehet leadni. Pénzért.
- Az árak huszonötezer forintnál kezdődnek, ebben azonban már benne van a Szentesen egyedileg készített urna is. A kiszállás díj kilométerenként száz forint - tudjuk meg. - Egy átlagos termetű kutya hamvasztása öt-hat órán át tart, a közel 900 fokos kemencében. Lényeges, a kéményen át semmilyen szag nem jön ki, és a káros anyag kibocsátás gyakorlatilag nulla. A hamvasztó kapacitása 150 kilogramm.


Reverence- Kisállat hamvasztás térképen

Reverence- Kisállat hamvasztás fotói