Hírek RSS


Okosnet hírek

Magyar Idők

Hirado.hu

Hírek » Programok

2014.06.03.

Ladikos Fesztivál 2014

Mosonmagyaróvártól 22 km-re – Győr irányában –, a Mosoni-Duna partján fekvő Mecsér község 2014. június 14-én 9. alkalommal ad helyet a Ladikos Fesztiválnak.

A fesztivál célja többek között a Kárpát-medence magyarságának, illetve a velük szorosan együtt élő etnikumok népzenei, táncos és szokás hagyományainak bemutatása a műfaj legnemesebb előadóinak, zenekarainak és táncegyütteseinek közreműködésével. Az évek folyamán a Ladikos Fesztivál a szűkebb térség, a Szigetköz, de talán az egész megye egyik legkiemelkedőbb kulturális rendezvényévé vált.

A programok ebben az évben a szokásos kirakodóvásár, sütés-főzés, folkkocsma és tánc-ház mellett interaktív polihisztor játszóházzal, szabadtéri kiállítással és vejszeállítással egé-szülnek ki.

Az idei fesztiválon fellép többek között a Mecséri óvodások és iskolások tánccsoportja, a moldvai Somos Zenekar, a Ritka Magyar Folk Band, a Sopron Táncegyüttes, a Cserók Táncegyüttes, a horvát Kolo Slavuj, a Boka Színház a Mecséri Színtársulattal, a Glazbeni Studio, Pál Pista bácsi és dudás barátai, a DŰVŐ Együttes, a CHALABAN, a TÉKA Együttes, a VUJICSICS Együttes, a Muzsikás, a Tükrös Együttes, valamint a Csík Zenekar. A Ladikos Fesztivál kiemelt támogatója a mosonmagyaróvári Nolato Magyarország Kft.