Hírek RSS


Okosnet hírek

Magyar Idők

Hirado.hu

Hírek » Programok

2016.04.18.

A Költészet Hónapja a GYIK-ban és a Ligneumban

A Felolvasó Maraton és a Pilinszky-emlékest után áprilisban további költészeti rendezvények lesznek a GYIK Rendezvényházban és a Ligneum NymE Látogatóközpontban. Többek között DOROSMAI JÁNOS emlékestet is tartanak.

A Nyugat-magyarországi Egyetem tulajdonában lévő Universitas Fidelissima Kft. két rendezvényházában a GYIK-ban és a Ligneumban is lesznek még áprilisban költészeti programok.

Április 22-én, pénteken 17 órai kezdettel a Föld napja alkalmából a Ligneumban „Idelenn ez a Föld a miénk! ” címmel előadóestet tart Orbán Júlia versmondó. A műsorban a  Föld napja mozgalom egyik jelmondatához  -  „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” –  kapcsolódnak a versek, melyek az örök emberi értékekre hívják fel a figyelmet.
Köszöntőt mond: Kovács Ádám.


Az előadóest után 18 órai kezdettel a pécsi költőnővel: BOGNÁR PAP IRÉNNEL találkozhatnak a költészet kedvelői. Az írónő „Ha megszólal a pacsirta” c. verseskötetét mutatja be.A GYIK Rendezvényházban 2016. április 24-én vasárnap 17 órai kezdettel az Irodalmi Kávéház vendége lesz ZSIRAI LÁSZLÓ, akinek hármas könyvbemutatójára kerül sor („Érezzék egy kézfogásról”, Jégeső Afrikában, Üzenet Szamáriából).

Közreműködik KUBIK ANNA Kossuth és Jászai Mari-díjas színművész.


Április 27-én, szerdán 17 órakor DOROSMAI JÁNOS emlékestet szervezünk. Dorosmai János soproni költő, meseíró, aki 1886. április 26-án, 130 éve született.  Fabulái még életében ismertté tették nevét, ezért a magyar „La Fontaine”-nek is nevezik.


Az emlékest előtt kiállítás nyílik unokája: Dorosmai Erzsébet művésztanár mese-illusztrációiból.


Valamennyi programra várják a szerzevők a költészet szerelmeseit. A belépés díjtalan!