Hírek RSS


Okosnet hírek

Magyar Idők

Hirado.hu

Hírek » Programok

2016.11.21.

Kovács-Gombos Gábor szakrális művészete

Kovács-Gombos Gábor szerint a jelenkori nézőt az különbözteti meg az elmúlt évszázadok emberétől, hogy túlságos bőségben áramlik feléje a valósághű képek özöne. Ezért a kortárs művésznek olyan képi kifejezőeszközökhöz kell nyúlnia, amelyek kizökkentik a nézőt megszokott világából, lehetővé téve számára a magába szállást, a transzcendenssel való érintkezést.

November 24-én Kovács-Gombos Gábor festőművész kiállításával folytatódik a Fabricius Galéria kortárs tárlatsorozata. A festőművész Sopronban és Budapesten él, doktori disszertációját a kortárs szakrális művészetből írta. - Az absztrakt művészet az egyház ősi hagyományaihoz nyúl vissza, hiszen a liturgia is csupa absztrakció – véli Kovács-Gombos Gábor, aki a szakrális művészet körébe sorolja az általa létrehozott alkotásokat.

Az alkotó 33 önálló és 178 csoportos tárlaton szerepelt hazánkban és külföldön, a Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának docense, a Transzcendencia a művészetben című művészetelméleti munka szerzője.

Kovács-Gombos Gábor festőművész kiállítása

Helyszín: Fabricius Galéria (Sopron, Fő tér 6.)

Időpontja: 2016. november 24., csütörtök, 18 óra

A kiállítást megnyitja Prof. Dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora,

a művésszel Veress Ferenc művészettörténész beszélget.

 

A kiállítás megtekinthető 2016. december 31.-ig, hétfő kivételével naponta 10- 18 óra között.